Tradiční voňavá vánočka patří k Vánocům stejně neodmyslitelně jako koledy či cukroví. Ve francouzském pekařství PAUL ji zkušení pekaři připravují poctivě, dle originálního postupu. Kvůli jeho náročnosti dokonce nemusí být v nejvytíženějších dnech dostupná. A pro experimentátory přináší PAUL rovněž zajímavou specialitu: ochutnejte pravé francouzské éclairky!

Přichází advent, čas vánoční – a také čas vánočky. Jedna z nejpopulárnějších lahůdek je každoročně jedničkou mezi pečivem, a to nejen díky své tradici. Svou vynikající chutí předčí leckterou sladkost, a když ji zkombinujete s kakaem či teplým ovocným čajem, vykouzlí vám krásnou zimní atmosféru.

S láskou k řemeslu

Výroba podle původní receptury je ovšem poměrně složitá. Kynuté těsto, které obsahuje pravé máslo, se ručně válí a zaplétá, proto celý proces zabere téměř tři a půl hodiny. Výsledek však rozhodně stojí za to: tradiční vánočka, obohacená o křupavé krystalky cukru, díky kterým získá její povrch karamelový chuťový podtón. Křehké plátky mandlí a šťavnaté rozinky ji pak perfektně doplní.

Z důvodu časové náročnosti přípravy je ale kapacita pekařství PAUL limitována; maximum se pohybuje okolo 900 vánoček za den. Pokud si tedy chcete být jistí, že na sváteční tabuli nebude tato mistrně připravená tradiční pochoutka chybět, je dobré si ji předobjednat – buď přes internet, či na jakékoliv konkrétní pobočce.

Experiment na jistotu

Chcete-li sebe a své blízké potěšit před Vánoci něčím nevšedním, překvapte je proslulým francouzským dezertem: lahodný éclairkami! Tento dezert si získal srdce široké veřejnosti již v roce 1910, kdy se podával na oslavu cyklistického závodu Paříž – Brest – Paříž. Tam se také zrodil jeho název: éclair, neboli česky „záblesk“. Ze stolů totiž vždy, když se objeví, zmizí rychlostí blesku – tak lidem chutná.

Dopřejte si v adventu něco speciálního! Vánočku, éclairky i jiné dobroty můžete objednat na stránkách www.paul-cz.com.

Napsat komentář